– “De som drog, de som kom, de som er”

«Those who came»

Hanne Madsen

geolog og lektor i naturfag

hanne(Museumslektor og -rådgiver Jærmuseet – Science Circus)

Hanne Madsen viser en  fotoutstiling, “Detaljer fra Flørli”

“Når man kommer seilende inn gjennom Lysefjorden til Flørli er det et storslått natur som møter en. Høyt, dypt og langt.
Akkurat som vanndråper som blir til en foss består denne imponerende naturen av detaljer som samles.

Jeg har vært så heldig å ha vært en del på Flørli de siste årene – og er blitt mer og mer betatt av alle de små tingene som også er her – som er en del av denne spesielle naturen. Det er noen av disse detaljene jeg gjerne vil vise og fortelle om i denne fotoutstillingen. Alle bildene er tatt på Flørli – rundt omkring i bygda i løpet av våren 2008.

Når vi går ned i detaljenivå er det ingenting på Flørli som ikke finnes andre steder – vannkraftverk finnes mange steder i Norge, trapper er en gammel, gammel oppfinnelse, Lysefjorden er som andre norske fjorder full av bratte fjellsider og dyre- og planteartene her er ikke spesielle for Flørli – de finnes mange andre plasser i verden.
Men samlet – kombinasjonen av alle de naturlige og de menneskeskapte detaljene – til det som blir til Flørli – er ganske så unik!

Utstillingen er en oppfordring til å legge merke til noen av disse detaljene – eller gjerne helt andre detaljer på Flørli – samtidig med den storslåtte naturen!”

Hanne Madsen

_____

Ingvar Blychert

arkitekt og pedagog

Ingvar Blychert viser en utstilling med tekster og fotoer, “Reise fortellinger”,   og tekster og fotoer om  kunstnere som oppholdt seg på skolen i 2006 og 2007  .

Ingvar Blychert er lærer i arkitektur på Time videregåendeskole

Emigrant exhibition «Those who left»

Advertisements